"Ivan Iljitjs død" i Bøger, ost og vin

Tirsdag d. 21. februar 2023, kl. 19:00
Hendriksholm Kirke, Damhus Boulevard 70, 2610 Rødovre
Mad og vin koster 50 kr.

I foråret skal vi læse russisk litteratur. Når krig og fjendtlighed raser, er det særlig vigtigt, at vi forsøger at sætte os ind i hinandens kultur og liv for ikke at danne fjendebilleder af det almindelige menneske, som lever sit hverdagsliv ud fra de vilkår, det er givet. Rusland har fostret nogle af verdenslitteraturens største forfattere. De to sidste forfattere, vi læser, er fra det nuværende Ukraine. som på deres tid hørte under Rusland.

Februar månedsbog er "Ivan Iljitjs død" af Lev Tolstoj, en fortælling om embedsmanden Ivan Iljitj, der ansigt til ansigt med døden reflekterer over sit indholdsløse og meningsløse liv.

Bøger, ost og vin er en åben læsekreds, hvor man kan deltage fra gang til gang. Vi mødes en gang månedligt omkring en roman, som forinden kan lånes fra kirkens kontor, hvor man samtidig tilmelder sig den pågældende aften.

Vi samles om et veldækket tapasbord og taler om bogen, og hvad det har rørt i os hver især.