Lørdag d. 14. september 2019, Kl. 16:00 til kl. 17:00

Romanen Job fra 1930 af den østrigske forfatter Joseph Roth er berarbejdet til en koncertfortælling omgivet af den jødiske klezmermusik.
Klarinetist Jens Schou og harmonikaspiller Anders Singh Vesterdahl siger om klezmer: ”Det er en musik der trods at den altid er i mol, og altså trods sin trods - alligevel er tapper og livsbekræftende,- ja den  bærer en optimisme i sig, der næppe overgås af nogen anden musik. Netop derfor er det fortælleforstærkende at bringe den lige ind i midten af fortællingen om Job."

En høj grad af teater hviler følgelig over vores koncertfortælling. I vores version indgår en række traditionelle klezmer numre, men også numre som "If I were a rich man" og Chaplins: SMILE. Teksten er hjertegribende og stærkt humoristisk, emnet til trods.
Her i vores KONCERTFORTÆLLING bliver Job gjort levende af vores allesammen karismatiske Nis Bank-Mikkelsen, og ikke mindst gennem den musik vi lader ham blive en del af!”
I romanen Job, der omtales som en klassiker indenfor jødisk litteratur, omskriver Joseph Roth Det Gamle Testamentes beretning om "En mand ved navn Job fra landet Uz" til en fortælling om en almindelig, russisk-jødisk skolelærer ved navn Mendel Singer. Om de frygtelige ulykker der rammer ham, om hans fromhed, om hans tvivl og om belønningen, som venter den troende.
Job er i fortællingen ikke nogen bibelsk patriark, snarere en antihelt, som man kender den f.eks. hos en Woody Allen. I sin søgen efter et bedre liv lykkes det Mendel at emigrere til Amerika. Det forjættede land. Mendel Singer må da snart indse, at Amerika blot gentager de hidtidige lidelser nu blot som the american way. Det går fra skidt til værre. Som i Biblens historie om Job skal Mendel fratages alt, inden han får det dobbelt igen.

Nis Bank-Mikkelsen, oplæser, Jens Schou, klarinet og Anders Singh Vesterdahl, hamonika
Hendriksholm Kirke